Ve středu 3. 5. okusili španělštináři ze 2. C pokrmy mexické kuchyně v rámci mexického odpoledne. Společně jsme navštívili mexickou restauraci v centru Liberce. Kromě pokrmů všechny zaujala i dekorace s motivy ozdobných lebek typických pro mexický svátek “El Día de Muertos” (svátek mrtvých), který se slaví v době našich dušiček.
Před ochutnávkou jídel jsme konverzovali o složení jednotlivých pokrmů v jídelním lístku.
Největší úspěch měly tentokrát quesadillas a burritos - kukuřičné či pšeničné tortilly plněné různými druhy masa a zeleniny, podávané s typickými mexickými “salsas” - omáčkami (salsa verde, guacamole apod). U většiny pokrmů nechyběla ani tradiční pikantní chuť chilli papriček - např. jalapeños. Sladkou tečkou mohla být typická původně španělská pochoutka “Churros con chocolate” - křupavé skořicové tyčinky namáčené v čokoládě. Studenti ocenili možnost ověřit si ve škole získané znalosti v praxi.
Mgr. Olga Šulcová, vyučující španělštiny