Španělštináři z 1. a 2. ročníků ukončili letošní školní rok piknikem v blízkém parku. Úkolem studentů bylo koupit nebo připravit jednoduché pokrmy připomínající španělskou či latinskoamerickou gastronomii. Menu v různých skupinách bylo opravdu pestré. Pochutnali jsme si na španělských olivách, jamón serrano (španělská šunka), chorizu (španělská klobása), bramborových a kukuřičných tortilách, různých salsách - guacamole (dip z avokáda a dalších přísad), rajčatové, česnekové, sýrové. V kombinaci s mexickými nachos (kukuřičné chipsy) vznikl opravdu nevšední chuťový zážitek. Nechyběly ani sladké tečky - typické španělské dezerty - crema catalana (pudingový zákusek se skořicí) a churros con chocolate (sladké pečivo máčené v tekuté čokoládě). Kromě uspokojení chuťových pohárků jsme si rozšířili slovní zásobu v oblasti gastronomie, džusem s příchutí mojito jsme si připili na zakončení školního roku a popřáli si španělsky “Buen provecho!” (Dobrou chuť)
Olga Šulcová